Webmail Auth Problems on Sending.

Discuss installation of Scalix software
MarkA007
Posts: 2
Joined: Sat Nov 22, 2014 6:20 am

Webmail Auth Problems on Sending.

Postby MarkA007 » Wed Jan 06, 2016 8:48 pm

Hi,

I really thought this project was dead dead.. Scalix had been gently chugging away in the corner for many years without too many issues. Once it's in.. just seems to work!
I was just about to go over to something else, as changing the server onto proxmox... and then noted activity here... welcome back!

I'm just installing a 12.5 community edition. onto ubuntu LTS 14.04 (32bit) with some guides I've found.
A bit bumpy at first, sxadmin and ldapquery didn't seem to exsist....

but got it all working before I then nuked sendmail, and bolted postfix on the front. and we're almost there. (spf and dkim seems to working.) next stop TLS

I can send from the outlook client,
but get an authentication error when using the scalix webmail to send stuff to external addresses (hence, I can login/authenticate ok.)

I've checked and double cheked saslauthd.conf password, but get this ....

mail0 postfix/smtpd[1516]: warning: mail0.xxxxxx.uk[192.b.c.d]: SASL LOGIN authentication failed: authentication failure
mail0 postfix/smtpd[1516]: lost connection after AUTH from mail0.xxxxxxx.uk[192.b.c.d]
mail0 postfix/smtpd[1516]: disconnect from mail0.xxxxxxx.uk[192.b.c.d]
mail0 postfix/master[1267]: terminating on signal 15


where else can I start looking for some clues, my feeling is that swa is not quite talking with postfix/sasl correctly?

Cheers,
Maabs

ScalixSupport
Scalix
Scalix
Posts: 5490
Joined: Thu Mar 25, 2004 8:15 pm

Re: Webmail Auth Problems on Sending.

Postby ScalixSupport » Thu Jan 07, 2016 4:27 am

Hello Mr. Maabs,

We will try to reproduce the same issue, could you please create support ticket ?

Regards,
Scalix Support Team

VaderSam
Posts: 1
Joined: Mon Apr 18, 2016 10:18 am

Re: Webmail Auth Problems on Sending.

Postby VaderSam » Thu Jul 14, 2016 3:59 am

Hi Mark, I'm getting the same thing pretty much. I wonder what the solution was?

ScalixSupport
Scalix
Scalix
Posts: 5490
Joined: Thu Mar 25, 2004 8:15 pm

Re: Webmail Auth Problems on Sending.

Postby ScalixSupport » Thu Jul 14, 2016 11:38 am

Hi,

First of all all test based on topic http://www.scalix.com/wiki/index.php?title=HowTos/Complete_Postfix

1. If you run into issues while running Postfix you may be asked to remove Postfix from chroot to better diagnose the problem. In order to do that you will need to edit /etc/postfix/master.cf locate the following line:

Code: Select all

smtp      inet  n       -       -       -       -       smtpd

and modify it as follows:

Code: Select all

smtp      inet  n       -       n       -       -       smtpd

2. Add the user "postfix" to the group "sasl":

Code: Select all

adduser postfix sasl

3. Make sure that package postfix-ldap is installed.

Code: Select all

root@test:/etc/postfix# postconf -m | grep ldap
ldap

4. Comment line #auxprop_plugin: ldap in /etc/postfix/sasl/smtpd.conf


Code: Select all

root@test:/etc/postfix/sasl# cat /etc/postfix/sasl/smtpd.conf | grep auxprop
#auxprop_plugin: ldap

5. Make sure that you type correct password for bind user in /etc/postfix/saslauthd.conf

Code: Select all

root@test:/etc/postfix# cat /etc/postfix/saslauthd.conf  | grep ldap_bind_pw
ldap_bind_pw:123

6. Make sure that your saslauthd config contain:

Code: Select all

root@test:/etc/default# tail -n 2 /etc/default/saslauthd
PARAMS="-m /var/run/saslauthd -O /etc/postfix/saslauthd.conf -c -r"
OPTIONS="-m /var/run/saslauthd -O /etc/postfix/saslauthd.conf -c -r"

You can use omldapsearch and testsaslauthd for checking some part of configuration.
If you want check if you using correct credentials and options for saslauthd :
bind user name - sxadmin
sxadmin password 123

Code: Select all

root@test:~# /opt/scalix/bin/omldapsearch -D 'cn=sxadmin,o=scalix' -b 'o=scalix' -h $(hostname) -w 123 'omUlAuthid=sxadmin' cn
cn=sxadmin, o=Scalix
cn=sxadmin


If you see result of omldapsearch than your credentials are correct.
In other case you will get empty line.
Then please check it with testsaslauthd

Code: Select all

root@test:~# testsaslauthd  -u sxadmin -p 123
0: OK "Success.

In case when you get "0: OK "Success." and you still have some issues please once again re-check postfix configuration.


Return to “Installation”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron